Katjin blog: Obisk spaja Banyan Tree v Bangkoku

Živjo,

že večkrat sem omenila, da sem zaradi dela in želje po znanju, obiskala in raziskovala mnogo spa-jev in wellnessov po svetu. Danes sem opisala čudovito izkušnjo v hotelu Banyan Tree Spa v Bangkoku. Upam, da vam bo všeč!

Banyan Tree Spa v Bangkoku je v letu 2009 dobilo prestižno nagrado za  najbolje ocenjeni Spa v Aziji. In to je hvale vredno. Vsi dobro osveščeni v Spa industriji v svetu bodo lahko potrdili, da so najlepši, najboljši, naj luksuzni spaji ravno v Aziji in da je konkurenca tam toliko večja. 

 

Zgodba Banyan Tree hotelske verige se je začela  na tajskem leta 1994 z butičnim luksuznim hotelom na turističnem Phuketu. Danes se je ta zgodba razvila v multimilionarsko dohodkovno verigo Banyan Tree hotelov s sestrsko verigo Angsana.

 

O HOTELU

 

Hotel Banyan Tree Bangkok je eden najbolj prepoznavnih hotelov v Bangkoku.

Je absolutno prepoznaven in karizmatičen po svoji predvsem v nebo segajoči podobi. Je ena najvišjih stolpnic v Bangkoku, ki je omenjena v vsakem turističnem vodniku ali magazinu, predvsem pa se največkrat omenja luksuzno restavracijo v 63 nadstropju, ki je najvišja restavracija na prostem s prekrasnim razgledom nad Bangkokom.

To pa je le nekaj od njihove bogate ponudbe, ki jo luksuzni hotel s 5 zvezdicami ponuja. 12 prestižnih restavracij na različnih nadstropjih z različno ponudbo svetovnih kultur, Spa center s 23 sobami v 3 nadstropjih, fitnes, bazen, kongresne dvorane, poslovni business center, bari, terase,….

 

 

SPA 

 

Spa Banyan tree je poznan kot najbolj luksuzen Spa v Bangkoku.  Spa center je postavljen v 20 nadstropju prestižnega hotela in obsega 3 etaže. Njihovi gosti so dnevni obiskovalci iz vseh koncev Bangkoka, kakor tudi hotelski gostje. Narejen je v modernem stilu z pridihom Azijske kulture. Od prvega Spa centra na Phuketu dalje njihova spa filozofija temelji na konceptu tropskega vrta s poudarkom na spiritualnem, mentalnem in fizičnem ravnovesju.  

V pogovoru z managerko Spa centra ga. Kingkarn Olarngarnjanin izvem, da je ponudba na vseh lokacijah Banyan Tree Spajev po vsem svetu enaka z izjemo nekaj storitev, ki pa so vedno personalizirane glede na lokacijo kjer je Spa postavljen in kulturo, ki ga obkroža. To pa zato, ker ima veriga Spa centrov Banyan tree svoje akademije za zaposlene na Tajskem, v Indonesiji ter na Kitajskem, kjer se zaposleni urijo preden zasedejo svoje delovno mesto. In to ne glede na področje, kjer delajo. S to filozofijo sem se že srečala v nekaj večjih verigah hotelov po svetu in omenim managerki, da je to nekaj kar je najbolj pomembno pri postavljanju prepoznavnosti blagovne znamke. Obe dve sva enotni glede tega. Banyan Tree hotelska veriga in seveda Spaji so v svetu zelo prepoznavna blagovna znamka (brand), ki je zgradila svoje prepoznavno ime in ga še gradi naprej z vedno enako prepoznavno kvaliteto. In kvaliteta je tako v nadstandardih vizuelnosti, materialih, surovinah, sestavinah in najpomembnejše izrednemu občutku o odnosu do ljudi.

Vsakemu dajejo občutek pomembnega gosta, . To je v nekaj besedah bistvo v kar bi lahko strnila po čem so tako drugačni, kvalitetni in prepoznavni.

Po začetnem pogovoru z managerko Kingkarn Olarngarnjanin se prepustim vodenju po Spa centru. Iz začetne svetle recepcije v 20. nadstropju greva mimo separejev, ki služijo sprostitvi in lahkemu prigrizku po tretmanih. V istem nadstropju mi pokaže še fitnes center, plavalni notranji in zunanji (v 20 nadstropju!) bazen in razstavno prodajno galerijo izdelkov pod njihovim zaščitnim logotipom. Izdelki vključujejo naravno kozmetiko za obraz in telo, za nego las tako za ženske kot moške, itd. Na prodaj so tudi različni dekorativni predmeti za kopalnico, dnevno sobo, kuhinjo, vse z njihovim prepoznavnim logom.

Spustiva se po ogromnih črnih krožnih stopnicah eno nadstropje nižje. Impresionira me velikost in črno bela kombinacija celotnega interiera. Črni oniks in beli rečni kamenčki delujejo kot izvrstna kombinacija. Luksuzno vendar s pridihom absolutnega naravnega okolja. Ogromne naravne bele rože ter naravni indijski jasmin, ki diši daleč naokoli. Specialno vlogo naredi tudi izvrstna osvetlitev, ki daje občutek misterioznosti in veličastnosti na pravih mestih. Po velikih črnih ploskvah med katerimi so gredice kamenčkov tiho hodim za njo, do prve sobe. Prideva v razkošno suita za dve osebi z jacuzijem, dvema masažnima mizama, manjšim  kotičkom za počivanje in prigrizek. Lepo opremljeno, brez odvečnih, tajcem tako ljubih kičastih okraskov. Opaziti je za nas eksotično naravno cvetje, palmovi listi, jasmin. Soba je prostorna s svojo kopalnico, wc-jem in garderobo. Pove mi, da imajo takih podobnih sob še 8, se pravi skupaj 10 sob – suitov za pare. Pogledava si še enojne tretmanske sobe za tajske tradicionalne masaže ter posebne tretmanske sobe ki so namenjene wichy tretmanu, ayurvedi, obrazni negi, telesni negi, pedikuri, manikuri ter za posebni signiture personalizirane tretmane. Vrneva se nazaj na recepcijo, kjer mi pokaže njihov Spa menu ter predlaga, da nekaj izberem iz njihove ponudbe, da se sama prepričam o najboljšem spaju v mestu. Menu obsega področje masaž kot so Azijska kombinacija masaže, Balijska, Island Drew, tajska tradicionalna, lomi lomi, športna, švedska, močna terapevtska masaža, masaža stopal in personalizirane SukhoThai masaža, Rainmist masaža in Royal Banyan Tree masaža. Zadnje tri personalizirane masaže so posebne po tehnikah izvajanja; prva je kombinacija tajskih tehnik tradicionalne tajske masaže, thai joga masaže in masaže z olji, druga je kombinacija parne savne in vichy tuša ter zadnja je masaža z zeliščnimi snopki, ki jih pomakajo v vroče sezamovo olje.

V nadaljevanju je opisana ponudba raznolikih neg za obraz kot so Banyan čistilna nega, Anti-age nega, nega s kamni, kolagenska nega, osvežujoča revitalising nega, nega za moško kožo, globoko čistilna nega. 

Sledi ponudba izvrstnih oblog za telo, ki se slišijo fantastično. Obloge naredijo pred gostom z  naravnimi sestavinami. Ponudba obsega obloge za pomlajevanje, pomirjanje kože, čvrstost, vlažnost, proti strijam, celulitu, … z naravnimi sestavinami iz drobljenih mandeljnov in ovsa, sivke, aloe vera gela, avokada, meda in mleka, rdečega riža ter sezama.

Ponudba obsega tudi več vrst manikure in pedikure, frizerski salon in ayurvedski del Spaja.

Tokrat se odločim, da preizkusim njihov najbolj priljubljeni tretman pri gostih za obraz in dekolte Banyan cleansing facial. Naročim se za naslednji dan.

 

Moji vtisi o spajanju v Banyan Tree

 Pridem nekaj časa pred dogovorjeno uro. Sprejme me prijazna receptorka v prepoznavni uniformi in mi ponudi hladen čaj limonine trave in aloe vere in hladno brisačko za osvežitev z božanskim vonjem indijskega jasmina. Ob srkanju čaja zabeleži mojo kartoteko z nekaj obveznimi vprašanji o trenutnem počutju, fizični kondiciji in morebitnih težavah. Po končani konzultaciji stopi k mizi drobna tajka v malo drugačni vendar izredno lepi uniformi ter me pelje v spodnje nadstropje. Prvo se sezujem v garderobi s čevlji in obujem natikače. Sledim ji v razkošni suite za pare, kjer bom imela nego obraza. V garderobi v sobi se preoblečem v kopalni plašč, odstranim nakit in počakam na stolu. Začne se tretman. Prinese ogromno leseno skledo s toplo vodo, poklekne k mojim nogam in prične z obveznim ritualom na tajskem, to je umivanje nog pred vsako masažo, tretmanom ali nego. V vodi plavajo jasminovi cvetovi, ki dajejo poseben vonj. Med ritualom mi sproti pove vse kar naredi. Pove kakšno milo uporablja, da je vsaka krtačka uporabljena za vsakega gosta posebej in jo na koncu lahko vzamem, da uporabljajo naravna sredstva za umivanje, kakor tudi olja, losione, pilinge in ostale sestavine, ki jih uporabi. Na koncu mi nežno obriše noge ter mi ponudi na izbiro dišečo palčko, katerega vonj naj si sama izberem. Na razpolago je kar nekaj eksotičnih vonjev. Izberem vonj bergamotke, da ne bo premočan. V nadaljevanju me enako vpraša še za masažno olje. Izberem mešanico z limonino travo. Pove mi, da se njihova nega obraza vedno začne z 30 minutno masažo hrbta za sprostitev celega telesa. Masaža se mi sprva zdi prenežna, a kaj kmalu ugotovim, da je to le uvod. Dolgi sproščujoči gibi z dlanmi, podlaktmi in komolci mi odpravijo napetosti tistega dne. Sčasoma se obrnem, vmes mi ponudi kozarec vode. Začne se nega obraza. Sproti mi pove kakšno čistilo, tonik, losion, serum, olje, … mi daje na kožo obraza. Pove mi učinkovine le teh in kaj je najbolje za mojo kožo. Čiščenje, piling z encimi. Med pilingom mi zmasira dlani in roke do komolcev. Vmes pove, da imajo izvrstno manikuro s specialno nego nohtov, v kolikor bi želela preizkusiti še ta tretman. Sledi dolga in posebna masaža obraza in dekolteja z različnimi tehnikami gladenja, ščipanja in tapkanja kože. Na kocu mi zmeša posebno negovalno in bogato masko za dodatno vlago koži in mladosten videz. Maska se počasi trdi vmes pa uživam v masaži stopal z oblogo. Tretman je trajal dve polni uri in presenečeno ugotovim, kako sprošeno se počutim po dveh urah ležanja.

Največkrat mi je pri dolgih negah obraza neprijetno tako dolgo ležati na hrbtu, tokrat pa je bilo drugače. Mišice na hrbtu so bile sproščene, prav tako moje misli, ki za spremembo niso več mislile kaj terapevtka sploh počne in zato sem si to nego še bolj zapomnila. Zapomnila sem si jo tudi v nadaljevanju po izvrstnem sadnem prigrizku in toplem čaju tarmarina. In pa seveda po izvrstnem izgledu kože, ki je bila napeta in sijoča. 

Najbolj pa mi je v spominu ostal ravno njihov odnos do gostov. Profesionalen, nevsiljiv, prijeten.

 

Katja 

 

 

 

Katjin blog: Obisk spaja Banyan Tree v Bangkoku

Živjo,

že večkrat sem omenila, da sem zaradi dela in želje po znanju, obiskala in raziskovala mnogo spa-jev in wellnessov po svetu. Danes sem opisala čudovito izkušnjo v hotelu Banyan Tree Spa v Bangkoku. Upam, da vam bo všeč!

Banyan Tree Spa v Bangkoku je v letu 2009 dobilo prestižno nagrado za  najbolje ocenjeni Spa v Aziji. In to je hvale vredno. Vsi dobro osveščeni v Spa industriji v svetu bodo lahko potrdili, da so najlepši, najboljši, naj luksuzni spaji ravno v Aziji in da je konkurenca tam toliko večja. 

 

Zgodba Banyan Tree hotelske verige se je začela  na tajskem leta 1994 z butičnim luksuznim hotelom na turističnem Phuketu. Danes se je ta zgodba razvila v multimilionarsko dohodkovno verigo Banyan Tree hotelov s sestrsko verigo Angsana.

 

O HOTELU

 

Hotel Banyan Tree Bangkok je eden najbolj prepoznavnih hotelov v Bangkoku.

Je absolutno prepoznaven in karizmatičen po svoji predvsem v nebo segajoči podobi. Je ena najvišjih stolpnic v Bangkoku, ki je omenjena v vsakem turističnem vodniku ali magazinu, predvsem pa se največkrat omenja luksuzno restavracijo v 63 nadstropju, ki je najvišja restavracija na prostem s prekrasnim razgledom nad Bangkokom.

To pa je le nekaj od njihove bogate ponudbe, ki jo luksuzni hotel s 5 zvezdicami ponuja. 12 prestižnih restavracij na različnih nadstropjih z različno ponudbo svetovnih kultur, Spa center s 23 sobami v 3 nadstropjih, fitnes, bazen, kongresne dvorane, poslovni business center, bari, terase,….

 

 

SPA 

 

Spa Banyan tree je poznan kot najbolj luksuzen Spa v Bangkoku.  Spa center je postavljen v 20 nadstropju prestižnega hotela in obsega 3 etaže. Njihovi gosti so dnevni obiskovalci iz vseh koncev Bangkoka, kakor tudi hotelski gostje. Narejen je v modernem stilu z pridihom Azijske kulture. Od prvega Spa centra na Phuketu dalje njihova spa filozofija temelji na konceptu tropskega vrta s poudarkom na spiritualnem, mentalnem in fizičnem ravnovesju.  

V pogovoru z managerko Spa centra ga. Kingkarn Olarngarnjanin izvem, da je ponudba na vseh lokacijah Banyan Tree Spajev po vsem svetu enaka z izjemo nekaj storitev, ki pa so vedno personalizirane glede na lokacijo kjer je Spa postavljen in kulturo, ki ga obkroža. To pa zato, ker ima veriga Spa centrov Banyan tree svoje akademije za zaposlene na Tajskem, v Indonesiji ter na Kitajskem, kjer se zaposleni urijo preden zasedejo svoje delovno mesto. In to ne glede na področje, kjer delajo. S to filozofijo sem se že srečala v nekaj večjih verigah hotelov po svetu in omenim managerki, da je to nekaj kar je najbolj pomembno pri postavljanju prepoznavnosti blagovne znamke. Obe dve sva enotni glede tega. Banyan Tree hotelska veriga in seveda Spaji so v svetu zelo prepoznavna blagovna znamka (brand), ki je zgradila svoje prepoznavno ime in ga še gradi naprej z vedno enako prepoznavno kvaliteto. In kvaliteta je tako v nadstandardih vizuelnosti, materialih, surovinah, sestavinah in najpomembnejše izrednemu občutku o odnosu do ljudi.

Vsakemu dajejo občutek pomembnega gosta, . To je v nekaj besedah bistvo v kar bi lahko strnila po čem so tako drugačni, kvalitetni in prepoznavni.

Po začetnem pogovoru z managerko Kingkarn Olarngarnjanin se prepustim vodenju po Spa centru. Iz začetne svetle recepcije v 20. nadstropju greva mimo separejev, ki služijo sprostitvi in lahkemu prigrizku po tretmanih. V istem nadstropju mi pokaže še fitnes center, plavalni notranji in zunanji (v 20 nadstropju!) bazen in razstavno prodajno galerijo izdelkov pod njihovim zaščitnim logotipom. Izdelki vključujejo naravno kozmetiko za obraz in telo, za nego las tako za ženske kot moške, itd. Na prodaj so tudi različni dekorativni predmeti za kopalnico, dnevno sobo, kuhinjo, vse z njihovim prepoznavnim logom.

Spustiva se po ogromnih črnih krožnih stopnicah eno nadstropje nižje. Impresionira me velikost in črno bela kombinacija celotnega interiera. Črni oniks in beli rečni kamenčki delujejo kot izvrstna kombinacija. Luksuzno vendar s pridihom absolutnega naravnega okolja. Ogromne naravne bele rože ter naravni indijski jasmin, ki diši daleč naokoli. Specialno vlogo naredi tudi izvrstna osvetlitev, ki daje občutek misterioznosti in veličastnosti na pravih mestih. Po velikih črnih ploskvah med katerimi so gredice kamenčkov tiho hodim za njo, do prve sobe. Prideva v razkošno suita za dve osebi z jacuzijem, dvema masažnima mizama, manjšim  kotičkom za počivanje in prigrizek. Lepo opremljeno, brez odvečnih, tajcem tako ljubih kičastih okraskov. Opaziti je za nas eksotično naravno cvetje, palmovi listi, jasmin. Soba je prostorna s svojo kopalnico, wc-jem in garderobo. Pove mi, da imajo takih podobnih sob še 8, se pravi skupaj 10 sob – suitov za pare. Pogledava si še enojne tretmanske sobe za tajske tradicionalne masaže ter posebne tretmanske sobe ki so namenjene wichy tretmanu, ayurvedi, obrazni negi, telesni negi, pedikuri, manikuri ter za posebni signiture personalizirane tretmane. Vrneva se nazaj na recepcijo, kjer mi pokaže njihov Spa menu ter predlaga, da nekaj izberem iz njihove ponudbe, da se sama prepričam o najboljšem spaju v mestu. Menu obsega področje masaž kot so Azijska kombinacija masaže, Balijska, Island Drew, tajska tradicionalna, lomi lomi, športna, švedska, močna terapevtska masaža, masaža stopal in personalizirane SukhoThai masaža, Rainmist masaža in Royal Banyan Tree masaža. Zadnje tri personalizirane masaže so posebne po tehnikah izvajanja; prva je kombinacija tajskih tehnik tradicionalne tajske masaže, thai joga masaže in masaže z olji, druga je kombinacija parne savne in vichy tuša ter zadnja je masaža z zeliščnimi snopki, ki jih pomakajo v vroče sezamovo olje.

V nadaljevanju je opisana ponudba raznolikih neg za obraz kot so Banyan čistilna nega, Anti-age nega, nega s kamni, kolagenska nega, osvežujoča revitalising nega, nega za moško kožo, globoko čistilna nega. 

Sledi ponudba izvrstnih oblog za telo, ki se slišijo fantastično. Obloge naredijo pred gostom z  naravnimi sestavinami. Ponudba obsega obloge za pomlajevanje, pomirjanje kože, čvrstost, vlažnost, proti strijam, celulitu, … z naravnimi sestavinami iz drobljenih mandeljnov in ovsa, sivke, aloe vera gela, avokada, meda in mleka, rdečega riža ter sezama.

Ponudba obsega tudi več vrst manikure in pedikure, frizerski salon in ayurvedski del Spaja.

Tokrat se odločim, da preizkusim njihov najbolj priljubljeni tretman pri gostih za obraz in dekolte Banyan cleansing facial. Naročim se za naslednji dan.

 

Moji vtisi o spajanju v Banyan Tree

 Pridem nekaj časa pred dogovorjeno uro. Sprejme me prijazna receptorka v prepoznavni uniformi in mi ponudi hladen čaj limonine trave in aloe vere in hladno brisačko za osvežitev z božanskim vonjem indijskega jasmina. Ob srkanju čaja zabeleži mojo kartoteko z nekaj obveznimi vprašanji o trenutnem počutju, fizični kondiciji in morebitnih težavah. Po končani konzultaciji stopi k mizi drobna tajka v malo drugačni vendar izredno lepi uniformi ter me pelje v spodnje nadstropje. Prvo se sezujem v garderobi s čevlji in obujem natikače. Sledim ji v razkošni suite za pare, kjer bom imela nego obraza. V garderobi v sobi se preoblečem v kopalni plašč, odstranim nakit in počakam na stolu. Začne se tretman. Prinese ogromno leseno skledo s toplo vodo, poklekne k mojim nogam in prične z obveznim ritualom na tajskem, to je umivanje nog pred vsako masažo, tretmanom ali nego. V vodi plavajo jasminovi cvetovi, ki dajejo poseben vonj. Med ritualom mi sproti pove vse kar naredi. Pove kakšno milo uporablja, da je vsaka krtačka uporabljena za vsakega gosta posebej in jo na koncu lahko vzamem, da uporabljajo naravna sredstva za umivanje, kakor tudi olja, losione, pilinge in ostale sestavine, ki jih uporabi. Na koncu mi nežno obriše noge ter mi ponudi na izbiro dišečo palčko, katerega vonj naj si sama izberem. Na razpolago je kar nekaj eksotičnih vonjev. Izberem vonj bergamotke, da ne bo premočan. V nadaljevanju me enako vpraša še za masažno olje. Izberem mešanico z limonino travo. Pove mi, da se njihova nega obraza vedno začne z 30 minutno masažo hrbta za sprostitev celega telesa. Masaža se mi sprva zdi prenežna, a kaj kmalu ugotovim, da je to le uvod. Dolgi sproščujoči gibi z dlanmi, podlaktmi in komolci mi odpravijo napetosti tistega dne. Sčasoma se obrnem, vmes mi ponudi kozarec vode. Začne se nega obraza. Sproti mi pove kakšno čistilo, tonik, losion, serum, olje, … mi daje na kožo obraza. Pove mi učinkovine le teh in kaj je najbolje za mojo kožo. Čiščenje, piling z encimi. Med pilingom mi zmasira dlani in roke do komolcev. Vmes pove, da imajo izvrstno manikuro s specialno nego nohtov, v kolikor bi želela preizkusiti še ta tretman. Sledi dolga in posebna masaža obraza in dekolteja z različnimi tehnikami gladenja, ščipanja in tapkanja kože. Na kocu mi zmeša posebno negovalno in bogato masko za dodatno vlago koži in mladosten videz. Maska se počasi trdi vmes pa uživam v masaži stopal z oblogo. Tretman je trajal dve polni uri in presenečeno ugotovim, kako sprošeno se počutim po dveh urah ležanja.

Največkrat mi je pri dolgih negah obraza neprijetno tako dolgo ležati na hrbtu, tokrat pa je bilo drugače. Mišice na hrbtu so bile sproščene, prav tako moje misli, ki za spremembo niso več mislile kaj terapevtka sploh počne in zato sem si to nego še bolj zapomnila. Zapomnila sem si jo tudi v nadaljevanju po izvrstnem sadnem prigrizku in toplem čaju tarmarina. In pa seveda po izvrstnem izgledu kože, ki je bila napeta in sijoča. 

Najbolj pa mi je v spominu ostal ravno njihov odnos do gostov. Profesionalen, nevsiljiv, prijeten.

 

Katja 

 

 

 

Sorodni:

    Obloga za savno<p>Češnja
    Kremna obloga Češnja bo popolnoma popestrila in polepšala izkušnjo v parni savni. Koža bo neverjetno mehka in prožna, aroma češnje jo bo razvajala s svojimi antioksidantivnimi lastnostmi. Privoščite si jo v kombinaciji s pilingom.
    Cena z DDV:
    od 3,94 €
    -30%
    Piling za savno<p>Sredozemski s citrusi
    Kakovosten piling je prvi korak do zdrave, sijoče in mladostne kože. Sredozemskemu pilingu smo dodali kakovostna eterična olja citrusov, ki pomagajo pri regeneraciji kože in tvorbi kolagena. Zagotavlja čisto, dišečo in sijočo kožo.
    Stara cena z DDV:
    od 2,15 €
    Akcijska cena z DDV:
    od 1,50 €
    Najnižja cena v 30 dneh
    od 2,15 €

    Povezane novice

    Prejšnjo soboto smo organizirali delavnico aromaterapije – o spoznavanju eteričnih olj in njihovi uporabi v vsakdanjem živjenju. Delavnica je bila dobro sprejeta, imeli smo 8 udeleženk, ki so si želele poglobljenega znanja o eteričnih oljih in njihovi varni uporabi.

    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?