Cremophor CO40

Cremophor CO 40 je derivat ricinusovega olja. Bela do rumenkasta pasta se uporablja kot neionski emulgator za proizvodjo vodnih kozmetičnih izdelkov, kot so toniki in številni drugi izdelki za nego kože.
Šifra:
DIY-EMU-CREM-50
Stopnja davka
22 %
Cena z DDV:
3,84 €
DODAJ V KOŠARICO

KOMU JE IZDELEK NAMENJEN

Cremophor spada med derivate polioksietiliranega ricinusovega olja. Pridobivajo ga z reakcijo 1 mola hidrogeniranega ricinusovega olja s 40-50 moli etilen oksida, pri čemer nastaja viskozna tekočina.

Topen je v kloroformu, etanolu, maščobnih kislinah, maščobnih alkoholih, olivnem olju in vodi.

 

UPORABA

Uprabljamo ga lahko tako v izdelkih na vodni osnovi, kot tudi v losjonh. 

Ker ne vsebuje vode, ga lahko uporabljamo tudi pri izdelavi kopalnih kroglic in podobnih izdelkov.

 

 

 

NAČIN UPORABE: Neionski emulgator za izdelavo emulzij O/V in solubilizator v izdelkih kot so toniki. Uporablja se ga tudi kot blažji surfaktant in za povečanje penjena v čistilnih sredstvih. Topen je v olju in vodi, pH vrednost ima 5,5-7. Uporablja se ga v koncentracijah 1-10%.

OPOZORILO: Ni za oralno uporabo. Hraniti pri sobni temperaturi, zaščiteno pred svetlobo in izven dosega otrok. Ne sme priti v stik z očesno sluznico.

SESTAVINE (INCI): PEG 40 Hydroginated Castor Oil

 

 

SORODNI IZDELKI

    Plastični lonček z alu pokrovčkom<p>200 g
    Plastični lonček z aluminijastim pokrovčkom je namenjen shranjevanju krem, mazil, soli in masel. Lonček je eleganten in ličen.
    Cena z DDV:
    4,04 €
    Ingver <p> Rezani
    Ingver je ena izmed najbolj učinkovitih in vsestranskih rastlin. Kožo razstruplja in čisti, spodbuja cirkulacijo, krepi imunski sistem, pomlajuje in prijetno ogreje. Rezani ingver uporabimo v milih, maskah, pilingih, soleh, oblogah ...
    Cena z DDV:
    od 5,65 €
    Ognjičevi cvetovi
    Ognjičevi cvetovi so idealna sestavina mazil, mil, krem in tinktur, saj pomagajo celiti praske in odrgnine, blagodejno delujejo na nekatere kožne spremembe in pomagajo gladiti gube. Mazila z ognjičem so izvrstna za pomiritev kože.
    Cena z DDV:
    od 4,01 €
    Modri Rhyolit <p> Exfoliant
    Modri riolit je magmatska kamnina, ki jo v kozmetiki uporabljamo predvsem v kopalnih soleh, kopalnih bombicah in pilingih. Zaradi svoje čudovite barve estetsko obogati videz izdelkov.
    Cena z DDV:
    od 4,71 €

    © 2016 AROMA HERBAL  /  Oblikovanje LONI DBS  /  

    Izdelava spletne trgovine
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?