Boraks

Boraks

Boraks se množično uporablja za izdelavo čistil in razkužil, kot insekticid, fungicid, konzervans in herbicid. V gospodinjstvu ga večinoma uporabljamo za izdelavo učinkovitih večnamenskih čistil. Pri uporabi moramo biti zelo pazljivi.
Šifra:
DIY-BORAX-1000
Izberite opcijo za nakup
500g7,47 €DODAJ V KOŠARICO
1000g13,81 €DODAJ V KOŠARICO

Boraks se množično uporablja za izdelavo čistil in razkužil, kot insekticid, fungicid, konzervans in herbicid. V gospodinjstvu ga večinoma uporabljamo za izdelavo učinkovitih večnamenskih čistil. Pri uporabi moramo biti zelo pazljivi. 

NAČIN UPORABE: Boraks je uporaben kot insekticid, herbicid in fungicid. Uravnava (viša) pH in mehča vodo. Boraks ni vnetljiv in ni reaktiven, meša se ga lahko z večino čistilni sredstev, vključno s klorovimi belili. Uporabljamo ga za izdelavo in dodajanju čistil, razkužil in kot belilno sredstvo. Najbolj učinkovit je pri temperaturi nad 55°C. V kombinaciji z voski deluje kot emulgator. Ob upoštevanju natančnih napotkov ga lahko uporabimo tudi v kremah, mazilih in losjonih. Če ga dodamo milu, poveča abrazivnost, zato je primeren za odstranjevanje maščobnih madežev. 
OPOZORILO: Ni za oralno uporabo. Hraniti pri sobni temperaturi, zaščiteno pred svetlobo in izven dosega otrok in živali. Ne sme priti v stik z očesno sluznico. Pri uporabi boraksa morate biti izjemno pazljivi. Ne sme priti v stik s hrano. Po uporabi si temeljito operite roke in oblačila. Tudi pri nizki koncentraciji lahko ob neposrednem stiku pride do draženja kože.

SESTAVINE (INCI): Sodium Borate

 

 

SORODNI IZDELKI

    Karite maslo <p> Rafinirano
    Rafinirano karitejevo maslo je prečiščeno maslo brez značilnega vonja. Kožo navlaži, zmehča in ji povrne sijaj. Priporočljivo je za nego zrele kože in poškodovanih las. Je odlična osnova za izdelavo kozmetičnih izdelkov.
    Cena z DDV:
    od 4,29 €
    Vrtnica <p> Parfumska aroma
    Parfumsko olje Vrtnica osvaja s svojim omamnim vonjem, ki se ga ne moramo naveličati. Primerno je za izdelavo šamponov, krem, balzamov, sveč, mazil in osvežilcev zraka. Zaradi plemenite cvetlične dišave bo nega še prijetnejša.
    Cena z DDV:
    od 7,10 €
    Cremophor CO40
    Cremophor CO 40 je derivat ricinusovega olja. Bela do rumenkasta pasta se uporablja kot neionski emulgator za proizvodjo vodnih kozmetičnih izdelkov, kot so toniki in številni drugi izdelki za nego kože.
    Cena z DDV:
    4,23 €
    Cetearil alkohol<p>Cetearyl alcohol
    Cetearil alkohol je zmes cetilalkohola in stearil alkohola v razmerju 1:1. Uporablja se kot zgoščevalo oljne faze, koemulgator in emolient. V emulziji njegova prisotnost poveča viskoznost izdelka, zmanjša občutek lepljivosti in poveča občutek mehkobe.
    Cena z DDV:
    od 3,24 €

    © 2016 AROMA HERBAL  /  Oblikovanje LONI DBS  /  

    Izdelava spletne trgovine
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?