Citronska kislina
Citronska kislina

Citronska kislina

Citronska kislina je šibka organska kislina, ki jo najdemo predvsem v citrusih. V kozmetiki se uporablja kot sredstvo za uravnavanje kislosti in za izdelavo solnih kopeli in kopalnih bombic s šumečim efektom.
Šifra:
DIY-CITRON-250
Možnosti
Stopnja davka
22 %
Cena z DDV:
5,51 €
DODAJ V KOŠARICO

KOMU JE IZDELEK NAMENJEN

Citronska kislina je šibka organska kislina s podobno sestavo kot vitamin C. Najdemo jo v sadju, še zlasti v citrusih. V farmacevtski industrijo jo uporabljajo za izdelavo šumečih tablet, praškov in zrnc. V prehrambeni industriji jo uporabljajo kot konzervans, emulgator in kot barvilo. Citronska kislina se lahko uporablja v procesu razvijanja fotografskih filmov, v gradbeni industriji pa odlična alternativa dušikovi kislini. Pri sobni temperaturi je citronka bel kristalni prah. V kozmetiki jo uporabljamo za izdelavo kopeli in kopalnih bombic s šumečim efektom in uravnavanje kislosti kozmetičnih izdelkov.

 

UPORABA

Citronsko kislino uporabimo predvsem za izdelavo kopalnih soli in kopalnih bombic. V kozmetičnih izdelkih jo uporabljamo kot sredstvo za uravnavanje kislosti. V kremah, losjonih in različnih mazilih uporabimo 0,02 - 0,100%, v kopalnih soleh pa do 20% citronske kisline.

 

SESTAVINE 

Citronska kislina (C6H8O)

NAČIN UPORABE: Citronsko kislino uporabimo za izdelavo kopalnih soli in kopalnih bombic. V kozmetičnih izdelkih jo uporabljamo kot sredstvo za uravnavanje kislosti (pH izdelka). V kremah in losjonih jo uporabimo 0,02 - 0,100%, v kopalnih soleh pa do 20%.

OPOZORILO: Ni za oralno uporabo. Hraniti pri sobni temperaturi, zaščiteno pred svetlobo in izven dosega otrok. Ne sme priti v stik z očesno sluznico.

SESTAVINE (INCI): Citric Acid

 

 

SORODNI IZDELKI

    Cetearil alkohol<p>Cetearyl alcohol
    Cetearil alkohol je zmes cetilalkohola in stearil alkohola v razmerju 1:1. Uporablja se kot zgoščevalo oljne faze, koemulgator in emolient. V emulziji njegova prisotnost poveča viskoznost izdelka, zmanjša občutek lepljivosti in poveča občutek mehkobe.
    Cena z DDV:
    od 2,95 €
    Boraks
    Boraks se množično uporablja za izdelavo čistil in razkužil, kot insekticid, fungicid, konzervans in herbicid. V gospodinjstvu ga večinoma uporabljamo za izdelavo učinkovitih večnamenskih čistil. Pri uporabi moramo biti zelo pazljivi.
    Cena z DDV:
    od 6,79 €
    Sucragel <p> naravni
    Sucragel AOF je 100% naravni oljni zgoščevalec, ki se uporablja za izdelavo naravne kozmetike. Zaradi svojih izjemnih vlažilnih lastnosti je nepogrešljiva sestavine čistilnih gelov, losjonov in krem. Ne vsebuje konzervansov.
    Cena z DDV:
    od 5,25 €
    ČOKOLADA<p>Parfumska aroma
    Idealna dišava za ljubitelje toplega čokoladnega vonja. Uporablja se v kremah, mazilih, milih, masažnih svečkah in v vrsto drugih izdelkih. Vonj po čokoladi deluje stimulativno in radostno.
    Cena z DDV:
    od 6,46 €

    © 2016 AROMA HERBAL  /  Oblikovanje LONI DBS  /  

    Izdelava spletne trgovine
    Piškotki za analitiko
    Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
    Piškotki za družabna omrežja
    Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
    Piškotki za komunikacijo na strani
    Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
    Piškotki za oglaševanje
    So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
    Kaj so piškotki?